Nyheder  
   
 
13.04.2017
En dråbe i havet
Syddjurskunstnerne udstiller i Påsken som vanligt på Fuglsøcenteret. I år under temaet “Rethink art Syddjurs”. Kens bidrag på fællesudstillingen under dette tema begrænser sig til 2 dråber vand. Det er dog 2 dråber der er tæt på 125 cm i højden. De 2 dråber skal lede tanken hen på vort fælles ansvar for at bevare det rene vand set i den kontekst at vi måske blot føler at det ansvar der påhviler os i det daglige blot udgør en dråbe i havet og er uden betydning…... Dråberne er af Ken udført i forarbejdet mdf fiberplader og derefter bemalet.
   
10.03.2017
Ny pris tildelt
Ken Zier blev i marts 2017 tildelt billedkunstrådets pris ved arrangementet “Syddjurs Awards”. Det er anden gang Ken er indstillet til prisen og den blev tildelt for hans 2 store kunstprojekter “One Man One Beach” og projektet “Helt ude på Helgenæs”.
   
30.09.2016
Nyt projekt fra den Norske vestkyst
Ken Zier har i sommeren 2016 været på en 2 måneders tur op langs den Norske vestkyst, afsluttende med et 14 dages ophold i kunstnerhuset på Lofoten. Malerierne fra projektet vil blive udstillet i DK marts/april 2017 og i galleri Arctandria i Oslo fra 22 april til 14 maj. Projektet forventes med tiden at udmønte sig i en bog, men Ken har planer om også at tage en vintertur op langs den Norske Vestkyst, så måske denne tur bliver gennemført først. Projektet kan løbende følges på facebooksiden "Portræt af Norges vestkyst" og Kens egen facebook side. De færdige malerier kan også ses på til salg siden her på hjemmesiden.
   
06.10.2015
Ny udstilling og Bogudgivelse.
Det er nu to år siden Ken udstillede i Ovalen på Fuglsøcenteret med projektet One Man One Beach. Nu er han tilbage med et nyt projekt og igen er det et mindre geografisk område kunstneren er dykket ned i og nøje har udforsket igennem det sidste års tid. Denne gang Helgenæs, den sydlige halvø på Djursland. Projektet har fået title Helt ude på Helgenæs. Udstillingen løber fra 12-18 oktober i Ovalen på Fuglsøcenteret, Dragsmurvej 6, 8420 Knebel, hvor der dagligt er åbent fra kl.10-16. I forbindelse med projektet er der udgivet en bog med de 33 malerier. Bogen kan købes her.
   
19.01.2015
Hempelkalenderen 2015
Skibsmalingsfirmaet Hempel kan i år fejre sit 100 års jubilæum og Ken Zier er igen kunstneren bag Hempelkalenderen. Motiverne er i år orienteret omkring årstal der har haft en særlig betydning op igennem firmaets 100 årige historie. Som vanligt fortalt igennem Ken`s skibsportrætter og redaktør Bernt Kures tekst. Malerierne er alle erhvervet af Hempel, men kan ses i galleriet her på siden.
   
22.11.2013
Hempelkalenderen 2014
Så er årets Hempelkalender på vej ud i verdenen og igen er det Ken Zier der er kunstneren bag de 6 malerier. Årets tema er ”Banebrydende skibe”. Forsiden viser det første skib bygget til containertransport ”Fairland” fra 1955.

Malerierne kan ses her.
   
22.11.2013
Ny bog af Ken Zier
Bogen ”One Man One Beach” der er en samling af motiver fra årsprojektet af samme navn kan nu købes. Over et år fra august 2012 til august 2013 har kunstneren en gang om ugen malet et motiv fra den samme lille plet ved Lyngsbæk Strand. I alt 52 malerier der er samlet i bogen med en beskrivende tekst til hvert maleri. Forordet er skrevet af forhenværende direktør på Glasmuseet i Ebeltoft Dagmar Brendstrup.

Mere info om bestilling af bogen
   
20.08.2013
One Man One Beach Udstilling
Der bliver een chance for at se alle malerierne fra One Man One Beach projektet samlet. Det bliver i Fuglsøcenteret`s fantastiske sal Ovalen der ligger i kanten af Nationalparken Mols Bjerge.

Udstillingen løber i efterårsferien i uge 42 fra den 12 – 20 oktober, hvor der dagligt vil være åbent fra 10 – 17.

Besøg Fuglsøcenterets website for yderligere oplysninger om stedet og kørselsvejledning. www.fuglsoecentret.dk
   
01.02.2013
En "Lille" Nyhed
Ken Zier var sidste år deltager på 33rd. International Marine Art Exhibition i Mystic Seaport nord for New York. Udstillingen blev efterfulgt af udstillingen "Marine Miniatures" hvor Ken også deltager med 2 små værker. Denne udstilling kører til 7 april. Invitationen til denne udstilling gav Ken ideen til en helt ny type billeder "Kaminklodser" der hver måler 12x17x3,5cm. De små malerier er malet på en skrå sortlakeret klods, og kan stå på en reol eller hænge på væggen, frit valg. Pris på de små værker er kr. 1500,-
Tjek dem ud her.
   
01.02.2013
Hempelkalenderen 2013

For tredje år i træk er Ken Zier kunstneren bag Hempels Skibskalender. Årets tema er "Megaskibe". Forsiden viser det Hollandske kæmpe kranskib THIALF i aftenskumringen.

Malerierne kan ses her.
   
19.10.2012
Ken Zier's Maraton projekt

Lyngsbæk strand i bunden af Ebeltoft Vig. Det bliver mit omdrejningspunkt det næste års tid hvor jeg har besluttet at male et maleri om ugen fra den samme strand. En idè der har været undervejs i flere år og som bliver fulgt op af en bogudgivelse ved projektets afslutning i efteråret 2013 med de planlagte 52 malerier. Projektet er en stille protest imod det forvirrede liv vi mennesker ofte lever. Måske er tiden inde til at genopdage den umiddelbare skønhed i baghaven eller ved din lokale strand.

Følg projektet på www.oneman-onebeach.com og læs mere om ideen bag og baggrunden for at jeg så radikalt har valgt at begrænse min motivverden det næste års tid.
   
30.05.2012
Patchwork

Så er den store serie af malerier endelig færdig og ophængt i københavn.
   
03.02.2012
Travlhed med ny bestilling

Ken Zier arbejder i øjeblikket på en større bestillingsopgave for et Nordisk IT-firma. Der er tale om et "Patchwork" af mindre malerier sat sammen i 2 store aflange felter. Opgaven har betydet at Ken har specialbygget nyt staffeli til at samle billederne på. Følg med på nyhedssiden der senere vil vise det færdige resultat.
   
14.11.2011
Hempelkalenderen 2012

Hempel kalenderen for 2012 er nu ude og temaet for årets kalender er havundersøgelsesskibe. Blandt de 6 skibsportrætter ses bl.a. Jacques Cousteau`s berømte skib Calypso der var omdrejningspunkt for de mange kendte filmoptagelser af plante og dyrelivet under havoverfladen.

Det er nu muligt at købe enkelte malerier fra kalendern 2011 og 12. Malerierne kan ses her. For pris send venligst forespørgsel til info@kenzier.dk
   
04.07.2011
Hempelkalenderen 2012

Igen for kalender året 2012 er Ken Zier kunstneren bag den traditionsrige kalender og arbejder på at få de 6 nye værker klar. Temaet er endnu en velbevaret hemmelighed, men vi løfter sløret for det hen på efteråret.
   
13.01.2011
BOOT Dusseldorf

Igen i år er BOOT Dusseldorf rammen om en større maritim kunstudstilling. Ken Zier arbejder på højtryk for at få en række nye værker klar til udstillingen der løber fra d.22-30 Januar. På udstillingen i Dusseldorf er Ken repræsenteret af det hollandske galleri De Scheepskamer, men vil selv være på standen den første dag lørdag d.22. Der vil være omkring 15 nye værker at finde på udstillingen, deriblandt et enkelt skibsportræt fra Hempelkalenderen 2011
   
12.11.2010
Sidste sommerglimt

Ken Zier holder i weekenden 27-28 november en særlig kort udstilling med nyere værker under titlen`"Sidste sommerglimt". Besøg udstillingen og få et "glimt" af lyset, inden vi går mod de mørke vintermåneder. Udstillingen er begge dage åben fra 11-17.
   
Evening Beach Walk
02.11.2010
Ken Zier bag International kalender

Det sidste halve år har Ken Zier arbejdet på motiver til den kendte skibskalender fra Hempel. Det er blevet til 6 større oliemalerier med slæbebåde som tema. Udgaven for 2011 har udover Ziers motiver, arkitekt og forfatter Bernt Kure som skribent og redaktør. Et lokalt indslag er det også blevet til i form af slæbebåden Sct.Knud der her ses fra en situation i 1984 hvor slæbebåden trak Fregatten Jylland på dens sidste rejse ind til tørdokken i Ebeltoft.
   
Klik for større billede

 

 
 
Tjek Ken's årsprojekt
www.oneman-onebeach.com
Find us på
Facebook